NexPod Oro

nexpod oro espresso capsule nespresso
NexPod Oro Espresso

De NexPod Nespresso capsules zijn onder andere te verkrijgen bij het Kruidvat. Wij betaalden twee euro voor tien capsules. NexPod biedt verschillende smaken aan: Espresso, Ristretto en Lungo. De NexPod capsules zijn van transparant kunststof gemaakt die achterin reeds gaatjes hebben zitten. Die hoeft het Nespresso apparaat dus niet te maken. Aan de voorzijde zit een aluminium afsluiting die in het apparaat geperforeerd wordt. De capsules die Hema aanbiedt zij ook van NexPod en worden voor dezelfde prijs als bij het Kruidvat aangeboden, beide 20 cent per capsule. De capsules zijn individueel luchtdicht verpakt met een folie en NexPod stopt ze in een veel te grote doos.

Espresso

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

Wanneer je een Espresso maakt met deze Nespresso capsule dan heb je een lekkere Espresso. Mooie bruine schuimlaag, ruikt lekker, smaakt goed, redelijk zacht. Ga je met dezelfde capsule een lungo maken dan gaat het mis. De bittertonen gaan de boventoon voeren. Na een aantal slokjes hebben we het kopje maar laten staan. Niet lekker. Voor het segment van goedkope Nespresso capsules krijg je veel kwaliteit voor relatief weinig geld. Als espresso kan je dit rustig serveren aan gasten (en natuurlijk aan jezelf). In vergelijking met een kopje Senseo heeft deze NexPod Espresso zonder meer gewonnen.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

Nog niet getest.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

We geven toe, een lungo zetten met een capsule die bedoeld is om espresso te zetten is je begeven op een glad vlak. Toch gedaan en we werden afgestraft. De bitter tonen voeren hier de hoofdtoon. We kunnen het heel kort houden, alleen gebruiken als Espresso.

Americano

Dit zou nog wel eens een mooi alternatief zijn voor de lungo. We moeten het nog testen. Tot later.


nexpod oro ristretto capsule nespresso
NexPod Oro Ristretto capsules

Ristretto

Nog niet getest. Twee Euro per tien capsules.


nexpod cafe lungo capsule nespresso
NexPod Cafe Lungo

Cafe Lungo (4)

We kochten vandaag deze NexPod Nespresso capsule variant bij Digros (Dirk). De verpakking is iets aangepast. Zo ook de capsules van NexPod. De capsule is nog steeds van een doorzichtig kunststof gemaakt maar is nu iets anders opgebouwd. Achterin zitten iets meer en iets groter gaatjes. Teven heeft de ronde capsule een aantal versmallingen (voor breed en naar achter in drie stapjes wat smaller).

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

De espresso liep normaal door. De crema laag was redelijk maar verdween vrij snel. Hoewel dit duidelijk als "lungo" wordt aangeprezen hebben we toch een espresso gezet. Die smaakte gewoon lekker. Niks op aan te merken. We dronken hem met plezier op maar het was niet dat we helemaal hoteldebotel waren, maar we zetten graag nog eens deze capsule in het Nespresso apparaat en drukken dan op de espresso knop.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

Na de espresso is dit een zware tegenvaller. De koffie rook niet lekker in het kopje en het smaakte ook niet lekker. We kunnen er kort over zijn, we hebben hem in de gootsteen gekiept en nieuwe capsule van deze lungo gepakt en nogmaals maar eens espresso van gezet, die is wel lekker.

Lungo (120 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

Nog niet getest maar gezien de ervaringen met de lungo van 60 ml houden we ons hart vast. We hebben een sterk vermoeden dat deze na een slok al de gootsteen in zal verdwijnen, maar... de praktijk moet het nog uitwijzen. Tot later.

Americano (35 ml heet water + 35 ml espresso)

De cafe lungo capsule van NexPod Oro liep in 13 seconde door wat een normale snelheid is. Omdat een americano bestaat uit heet water plus een espresso zal van de crema laag van de espresso niet veel overblijven. Maar dat viel hier nog redelijk mee. Wel grote belletjes. De geur in het kopje is niet heel sterk. De smaak is niet niet bijzonder en erg mild maar dat is normaal bij een americano. We proeven een heel klein bittertje voor de rest is het niet veel. De koffie is zeker op te drinken maar zegt weinig.

Cappuccino (35 ml espresso + kleine hoeveelheid melkschuim)

We hebben met deze NexPod Oro cafe lungo nog geen cappuccino gezet. We zijn daar ook heel terughoudend in want gezien de andere smaaktests met deze capsule vermoeden we dat dit een heel vlak en weinig zeggend kopje cappuccino wordt.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >nexpod capsules smaak test

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen