Lidl - Bellarom

bellarom classico espresso nespresso capsules doos
Bellarom Classico Espresso

Bellarom Nespresso capsules worden door Lidl aangeboden en zijn met een prijs van 20 cent per capsule aantrekkelijk geprijsd. De capsules zitten in een gelukkig niet zo grote doos en zijn individueel verpakt. Onze testexemplaren lieten zich bij het "scheur hier open" teken niet openscheuren. Een schaar bood uitkomst.

De capsule is gemaakt van kunststof en heeft aan de achterzijde reeds een aantal gaatjes in een cirkel aan vrij dicht tegen de zijkant van de capsule waar het water naar binnen kan gaan. Desondanks krijgen we de indruk dat het Nespresso apparaat toch nog gaatjes in de capsule moet prikken want het sluiten van het capsule compartiment gaat wat zwaarder dan bij de Nespresso capsules, maar niet vreselijk zwaarder, niets waar we ons zorgen om maken. De voorzijde is, zoals de meeste fabrikanten dit hebben, uitgevoerd met aluminium waar het Nespresso apparaat gaatjes in zal prikken om de koffie uit te laten stromen.

Classico Espresso

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

De koffie in deze espresso capsule is gemaakt van 100% arabica bonen. Het doorlopen van de koffie gaat soepeltjes de aluminium voorkant wordt goed opengebroken. Deze capsule heeft een eigen karakter zijn het niet zeer geprononceerd. Je proeft duidelijke tonen en op de achtergrond is een licht "zuurtje" aanwezig. Bij elkaar een vrij zachte ronde smaak. De espresso doorstond zonder twijfel de "opdrinktest". Met plezier hebben we de koffie in de keel laten glijden. Resumé, een Nespresso capsule die een duidelijk karakter heeft die het goed doet in de tweede divisie.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

Nog niet getest.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

Maarja, tijdens het doorstromen van het water door deze koffiecapsule zien we al dat, net als bij vele andere lungo's de koffie op de helft van het zetten de koffie uit het Nespresso apparaat wel heel licht wordt. Het cremalaagje is zeer redelijk gekleurd maar erg dun. De koffie ruikt lekker. De smaak is kruidig met een duidelijk karakter maar een zuurtint is wel aanwezig. Wij houden hier niet zo van, zeker niet vies maar het kan ons niet bekoren en vooral de zuurtint staat ons een beetje tegen. In de opdrinktest komt deze Bellarom Classico espresso redelijk door maar als lungo gaan we hem niet meer drinken.

Americano (30 ml water + 30 ml espresso)

Nog niet getest.


bellarom azzurro lungo nespresso capsules doos
Bellarom azzurro lungo

Azzurro lungo (intensiteit 4)

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

De koffie in deze espresso capsule is gemaakt van 100% arabica bonen. Het doorlopen van de koffie gaat soepeltjes de aluminium voorkant wordt goed opengebroken. Deze capsule heeft een eigen karakter zijn het niet zeer geprononceerd. Je proeft duidelijke tonen en op de achtergrond is een licht "zuurtje" aanwezig. Bij elkaar een vrij zachte ronde smaak. De espresso doorstond zonder twijfel de "opdrinktest". Met plezier hebben we de koffie in de keel laten glijden. Resumé, een Nespresso capsule die een duidelijk karakter heeft die het goed doet in de tweede divisie. Je zal wat meer geld moeten neertellen om

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

De lungo van Bellarom loopt met een normale snelheid door. Een redelijk mooie cremalaag wordt gevormd maar deze is niet rijk aan verschillende tinten bruin. De smaak is goed, we proeven een specifieke smaak die we niet kunnen duiden maar is wel karakteristiek voor deze koffie. Tevens proeven we een prettig bittertje. Deze lungo is een goed bakje koffie maar zonder al te veel franje.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

nog niet getest.

Americano (30 ml water + 30 ml espresso)

De Bellarom Azzurro lungo loopt in onze test heel langzaam door. Een werkelijk prachtige cremalaag wordt gevormd met vele bruintinten. De smaak is voor een lungo opvallend sterk. Bij het proeven zijn specifieke smaken afwezig, we proeven dus geen cacao of noten maar gewoon koffie. We proeven een kleine bitter smaak. De nasmaak is prettig waarbij ook geen specifieke smaak in de mond achterblijft behalve een koffie smaak. Voor een lungo is deze Bellarom Azzurro lungo zeker geslaagd, hier proeven geen slappe bak maar echte koffie. Realiseer dat we vaker hebben geconstateerd dat het doorstromingssnelheid van bepaalde capsules (niet Bellarom specifiek) nog al wisselend is waardoor de smaak enorm kan afwijken tussen het ene en het andere kopje. Net als andere alternatieve Nespresso capsules zullen we deze test een aantal keren herhalen en controleren of onze observatie nog klopt met ons eerder opgeschreven oordeel. Wanneer we de test hebben herhaald zal daarom deze tekst verdwijnen.


bellarom espresso ristretto nespresso capsules doos
Bellarom espresso ristretto

Espresso ristretto

Ristretto (20 ml)

Hier kunnen we niet omheen. Als dit aangeprezen wordt als een ristretto dan moet je dat toch minimaal testen door een ristretto te zetten. We wijken dus af van onze testmethodiek dat we een espresso, lungo en americano testen. Wat deze ristretto ons gaat brengen zit nog verstopt in de capsule. Die moet nog de Nespressomachine in. Even geduld a.u.b.

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

Capsules liggen te wachten voor de test.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

Nog niet getest.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

nog niet getest.

Americano (30 ml water + 30 ml espresso)

nog niet getest.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­