Nespresso apparaten, capsules en tips

wie zijn kiezen.nl?
Krups Nespresso u pure cream XC2509

Bij nespressokiezen.nl houden we van koffie, sterker nog, we zijn er gek op. Tijdens het werk verwennen we ons met een heerlijk geurend kopje espresso, lungo of americano. Op deze website gaan we in op de aspecten van het Nespresso koffiezetsysteem.

Bij de introductie van de Philips Senseo waren we verbaasd hoe lekker een kopje koffie kon smaken terwijl je weinig tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. Natuurlijk hadden wij ook een halfautomaat espresso-apparaat in gebruik maar Senseo voegde een stuk gemak toe en snelheid. We genoten van dit snelle bakje koffie!

Hoeveel anders gingen we tegen koffie aankijken toen Nespresso met haar cupsysteem kwam. Het gemak van de Senseo maar veel rijker van smaak, onvergelijkbaar. Sindsdien worden nog meer kopjes gezet dan voorheen, mede omdat het zo makkelijk en lekker is.

Zonder enige twijfel kan je met een Nespresso apparaat lekkerdere koffie zetten dan met de Senseo. Maar dan wel met de nadruk op het woord "kan". Dat is namelijk afhankelijk van de koffievariant die je kiest voor de Nespresso capsules. Wij houden een langlopende alternatieve Nespresso capsule smaaktest waarbij we Nespresso capsules van uiteenlopende fabrikanten testen en de smaak en ervaringen met je delen.

Een Nespresso apparaat en bijbehorende koffiecapsules zijn niet goedkoop. Maar je krijgt daar wel lekkere koffie mee. Eigenlijk moeten we meer spreken over een ristretto, espresso, lungo of americano en voor de liefhebbers een cappuccino. Vooral het gemak en de snelheid is enorm. In vergelijking met een espresso halfautomaten waar we ook veel en langdurige ervaringen mee hebben en die heerlijke espresso's kunnen zetten is de Nespresso vooral heel erg makkelijk en heel snel. Je zet het apparaat aan, je stopt de capsule in het apparaat en druk op het knopje espresso of lungo en in no-time staat een heerlijk geurend kopje koffie op je te wachten. Als je het goed wil doen raden we je aan het artikel over tips met het Nespresso apparaat te lezen.

De voordelen

Bij Nespresso apparaten ligt vooral de verhouding tussen de tijd die je nodig hebt om een espresso, of andere koffievariant te zetten en de smaak van de gezette koffie op een enorm hoog niveau. Daarmee schrijven we absoluut niet dat andere apparaten, vooral espresso halfautomaten niet een nog lekkerder kopje koffie kunnen zetten, want dat kunnen ze! Maar, door een cupje in een apparaat te steken en simpelweg op een knopje te drukken kan je een kwaliteitskopje espresso of cappuccino zetten. Pas als je dit zelf geproefd het zal je ons geloven, wat een smaakbeleving.

Een ander groot voordeel van de Nespresso apparaten is dat de hoeveelheid water wat door een capsule stroomt niet tijdbepaald maar volume bepaald is. In vergelijking: bij een Senseo apparaat zal altijd voor een bepaald aantal seconde het water door de pads stromen. De hoeveelheid water wordt dus niet gemeten. Daarom krijg je soms wat meer en soms wat minder koffie. Niet zo bij een Nespresso apparaat. Bij sommige capsules komt de koffie er haast uitdruppelen, de doorstroming gaat bij die capsule erg traag. Desondanks die trage doorstroming zorgt het Nespresso apparaat dat toch een bepaalde hoeveelheid koffie in je kopje terecht komt. De duur van het zetten wordt net zo lang verlengd totdat een bepaalde hoeveelheid water door de capsule is geperst. Erg fraai.

De nadelen

Helaas heeft elke medaille een keerzijde. Bij een Nespresso apparaat is de temperatuur "net aan" voor ons Nederlanders. Daar is overigens met een paar extra handeling wel wat aan te doen en kan je toch van een heerlijk heet kopje Nespresso of cappuccino genieten. Het tweede nadeel is de prijs. Niet van het apparaat, dat valt op zich erg mee, zeker als je het vergelijkt met de kosten die je zal maken als je het drinken van Nespresso op prijs begint te stellen. De capsules van Nespresso zelf kosten zo'n 34 tot 38 Eurocent per stuk en zijn alleen via het internet of bij een paar Nespressowinkels in Nederland verkrijgbaar.

Gelukkig is sinds 2013 het octrooi verlopen op de "Nespresso capsule". Dit houdt in dat vele andere koffiefabrikanten Nespresso "compatible" capsules op de markt hebben gebracht. Deze zijn over het algemeen een stuk prettiger geprijsd, maar het blijft pittig duur. Wat de ervaringen zijn met deze "alternatieve" kan je lezen in onze langlopende Nespresso capsule test.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >nespresso apparaten introductie

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen