Hoogvliet Nespresso cups

hoogvliet nespresso capsule doos espresso sterkte 3
Hoogvliet Nespresso Espresso koffiecups sterkte 3

Hoogvliet levert sinds 2014 onder eigen merk alternatieve Nespresso capsules. Heel bewust staat er op de voorkant geen Nespresso maar "Lungo koffiecups" of "Espresso koffiecups". De capsules zijn uitgevoerd van een stevig kunststof en is hermetisch afgesloten. Daarom kunnen ze ook los verpakt worden in een kartonnen verpakking. In die verpakking bevinden zich 10 capsules. De prijs van deze alternatieve Nespresso cups liggen erg laag. De laatste keer betaalde wij € 1,55. De voorkant van de capsule is voorzien van een aluminium laagje wat in het apparaat goed wordt geperforeerd.

Espresso koffiecups sterkte 3

Het invoeren en het overhalen van de hendel om de cup in te klemmen gaat zoals een standaard Nespressocupje. De doorlooptijden verschillen weinig van elkaar waardoor de smaak kop na kop redelijk constant blijft.

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

ALs je van niet zo sterke espresso's houdt, in een woord: heerlijk. Natuurlijk kan het nog lekkerder maar als je de prijs van deze Hoogvliet espressocups in de beoordeling betrekt dan scoort deze espresso hoog. We hebben er van genoten. Een keurige cremalaag die redelijk lang blijft staan. De smaak is mooi rond met een heel bescheiden opvallende smaaktint die zich moeilijk laat beschrijven. De nasmaak is heerlijk maar wat kort van duur. We moesten ons inhouden om niet meteen weer een nieuwe espresso in te schenken. Deze espresso kan je voor iedereen serveren, zelfs voor degene die nog nooit een espresso heeft gedronken "omdat het zo sterk is". Vanwege de zachte en ronde smaak, duidelijk is dit een "sterkte 3" zullen vele die nog nooit een espresso hebben gedronken wellicht het juist na deze espresso het nog eens proberen. Een aanrader! Degene die van een pittige stevige espresso houden hadden al door dat deze te weinig body heeft.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

We hebben al een eerste test gedaan maar willen nog een paar extra tests doen voor we een uitspraak doen; op zijn kop stonden we in ieder geval niet.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

Nog niet getest, maar we hebben een vermoeden dat je dit niet moet proberen. De koffie in de capsule is afgestemd op 35 ml extractie en jij wil er 115 ml door heen laten lopen? Hmmm...

Americano (30 ml water + 30 ml espresso)

Ook nog niet getest maar gezien de sterkte "3" vermoeden we dat dit niet super zal zijn.


hoogvliet nespresso capsule doos lungo sterkte 4
Hoogvliet Nespresso Lungo koffiecups sterkte 4

Lungo koffiecups sterkte 4

Het kost niet veel moeite om de hendel over te halen om de cup in te klemmen, ongeveer dezelfde kracht als de normale Nespresso capsules. Maar voordat het zover is moet je wat gaan goochelen. Met spijt moeten we melden dat deze capsules zich niet goed in het apparaat laten plaatsen. Standaard blijft hij op een te hoge plaats steken, als je hem maar een heel klein beetje doorduwt op de positie waar hij moet zitten dan valt het cupje naar beneden in het opvangbakje. Na een tijdje ontdek je de truc, je moet je vinger van onderaf, via de opening van het opvangbakje in de machine stoppen en met je ander hand de capsule er in stoppen en dan kan je hem precies positioneren. Maar dit is natuurlijk waardeloos. Hier moet Hoogvliet wat aan laten doen. Dit is een niet exemplarisch probleem. We hebben na een maand of acht nogmaals de capsules gekocht en ze hadden allemaal het zelfde euvel. We hebben dit geconstateerd op een Delonghi Lattissimo. Ondanks dit euvel hebben we met toch de smaaktest uitgevoerd.

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

Nog niet getest.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

Dit is een grote verassing voor zo'n goedkoop nespresso capsuletje. Hij loopt lekker constant door zonder grote variatie. Er verschijnt een flinke crema laag maar is niet heel rijk aan tinten. De cremalaag blijft wel lang aanwezig. Ondanks de sterkte 3 vonden de testers dit een pittige lungo. Deze lungo heeft een duidelijk karakter maar zonder dat een bepaalde smaaktoon naar voren komt. Een van de testers meende een kleine, zeer bescheiden chocolade tint te onderscheiden. Hij heeft een heel klein maar fijn bittertje. De nasmaak is prettig en verdwijnt niet snel. Als we de prijs in ogenschouw nemen dan verdient deze lungo een hoge waardering. Als we hem vergelijken met alle andere door ons geproefde Nespresso cups dan verdient hij een zeventje. We zouden zonder terughoudendheid dit aan gasten voorschotelen.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

Nog niet getest

Americano (30 ml water + 30 ml espresso)

Nog niet getest


hoogvliet nespresso capsule doos lungo sterkte 7
Hoogvliet Nespresso Lungo koffiecups sterkte 7

Lungo koffiecups sterkte 7

In tegenstelling tot de lungo sterkte 4, past deze cup keurig in het Nespresso apparaat en laat het zich makkelijk inklemmen. De cup zakt dus niet "door het gat heen" zoals we dat hadden bij de lungo 4.

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

Nog niet getest.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

Deze lungo loopt netjes door in het Nespresso apparaat. Een keurige crema laag drijft op deze lungo en laat een bescheiden aantal tinten bruin zien. De crema laag blijft redelijk lang aanwezig. Nadat we de lungo sterkte 4 eerder al hadden getest verwachtte we een flink pittigere lungo. Het het verschil is minder dan we verwachtte. Niet dat we teleurgesteld zijn, geenszins. Deze lungo heeft een duidelijk karakter maar is tegelijkertijd heel rond zacht. Het bittertje is niet aanwezig wat we proefden in de lungo sterkte 4. In plaats daarvan is een prettige smaaktoon te beleven wat een hint heeft van noot. De nasmaak blijft niet heel lang in je mond hangen maar is wel prettig. Deze lungo krijgt van ons een 7,5. We vinden hem dus net wat lekkerder dan de Lungo sterkte 4.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

Nog niet getest.

Americano (30 ml water + 30 ml espresso)

Nog niet getest.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >hoogvliet capsules smaak test

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen