Rene koffie capsules smaaktest

cafe rene nespresso capsules doos intensiva
Rene Nespresso capsule Intensiva

De capsules van Rene, of zoals op de verpakking staat Espresso Cafe Rene Creme, een hele mond vol, worden aangeboden bij onder andere Bas, Dirk en Digros. De capsules zijn van flink hard doorzichtig kunststof gemaakt die aan de achterzijde reeds voorzien zijn van ongeveer 55 gaatjes waar het water voor de koffie door heen kan lopen. Het Nespresso apparaat hoeft dus geen gaatjes in de capsule te prikken. Het sluiten van het capsulecompartiment gaat daardoor even makkelijk als van de originele Nespresso capsules. De voorkant is afgesloten met een aluminium zegel die in het Nespresso apparaat goed wordt doorboord. De capsules kosten ongeveer 20 cent per stuk en worden in dozen verkocht met 10 capsules die individueel luchtdicht zijn verpakt.

Intensiva (intensiteit 9)

Espresso (35 ml - standaard hoeveelheid Nespresso apparaat)

De koffie loopt normaal door, een redelijke cremalaag wordt gevormd. De koffie ruikt lekker. Tijdens het proeven krijgen we een aparte beleving. We proeven een lekkere espresso basissmaak maar daarnaast proeven we "iets" en we kunnen het niet benoemen, maar het is een zeer geprononceerde smaak. Die smaak vinden we niet vies maar "apart" en te veel uit verhouding. Niet dat de smaak vies is, zeker niet maar wij vinden dat het smaakspectrum van de koffie niet een bepaalde smaak te sterk moet overheersen. Daarnaast is die smaak niet "wow" maar... tja... "heel apart". Deze Rene Intensiva capsules worden geclassificeerd met intensiteit 9. Dat vinden we heel erg hoog, we ervaren het eerder als een normale koffie. Dus een intensiteit van 4 a 5. De fabrikant adviseert op de verpakking om deze alternatieve Nespresso capsules te gebruiken voor een espresso van 40 ml. We hebben een sterk idee dat we het daar heel erg mee eens zijn. We vermoeden dat de lungo en de Nespresso lungo erg slap zullen worden. De tijd zal het leren.

Lungo (60 ml - internationale standaard hoeveelheid)

Nog niet geproefd.

Lungo (115 ml - standaard Nespresso apparaat hoeveelheid)

Het is niet eerlijk om de smaak van deze Lungo af te kraken. Deze capsule "Rene Intensiva" is helemaal niet bedoeld om als lungo gedronken te worden. De verpakking geeft duidelijk een advies om 40 ml kopjes te gebruiken. Als je dat advies negeert, en dat hebben wij in deze test voor je gedaan, dan is het resultaat vreselijk. De koffie in het kopje heeft een nare geur. We ruiken een niet zo prettige geur wat doet denken aan teer. De smaak is vreselijk, een nare bitter, gewoon niet lekker. We hebben hem niet opgedronken.

Americano (35 ml water + 35 ml espresso)

Loopt iets langzamer dan gemiddeld door. De geur van de koffie in het kopje is zeer beperkt en vlak. De cremalaag is bij een americano altijd al beperkt en ook hier is dit vrij snel weg. De smaak is heel mild en zeer goed te drinken. Geen enkele smaak komt bovendrijven het is een heel zacht en vlak kopje koffie waar niemand moeite mee zal hebben. Een bittertje is haast afwezig. Natuurlijk, deze koffie zal niet de voorpagina's halen en een espressodrinker zal de intense smaken missen maar dat is logisch, dit is een americano. Als je dit vergelijkt met een ouderwetse "doorloopkoffie" dan scoort deze zonder meer goed. Wat een verschil is dit kopje koffie met de lungo van 120 ml. Wilde we de lungo na de eerste slokjes niet opdrinken deze glijdt zonder problemen achter onze huig.


rene sublimo nespresso capsule doos
Rene sublimo

Rene sublimo (8)

We hebben inmiddels veel alternatieve Nespresso capsules geproefd maar de koffie die uit deze capsules komt is zo bar vies dat we maar een advies hebben, koop dit niet of doe zelf een gok. Brrr wat is dit vies. Of we de koffie hebben opgedronken? Tuurlijk niet. We hebben het keer na keer geprobeerd in vele vormen zoals espresso, lungo, americano, we gaan niet over een nacht ijs. Maar ook na vele keren opnieuw testen moeten we helaas concluderen dat dit een hele vieze koffie is. We denken wel eens dat hier iets heel erg mis is gegaan met de productie want we kunnen ons niet voorstellen dat iemand dit lekker kan vinden.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­